Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Brits JD Sports Fashion wil Perry Sport en Aktiesport kopen

Beeld © ANP

Het Britse kledingbedrijf JD Sports Fashion wil de winkels van Perry Sport en Aktiesport overnemen. De bedrijven hebben daar toestemming voor gevraagd bij toezichthouder ACM.

Het is nu aan de Autoriteit Consument en Markt om te beoordelen of er na de overname nog voldoende concurrentie overblijft. Dat moet binnen de komende vier weken duidelijk worden. 

JD Sports Fashion is een beursgenoteerd bedrijf met 800 winkels in sport- en outdoorkleding, schoenen, sportartikelen en accessoires. Het bedrijf is naast Groot-Brittannië ook actief in Ierland, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Grootaandeelhouder in het bedrijf is Pentland, dat allerlei merken in handen heeft, waaronder zwemkledingmerk Speedo.

Bedrijf met aantal winkelketens
Onder het bedrijf vallen 16 ketens en merken. Onder die ketens zijn JD Sports (waarvan 16 winkels in Nederland) en Size? (één winkel in Amsterdam). Met de overname zouden daar 58 vestigingen van Perry Sport en 131 filialen van Aktiesport bij komen, net als de twee webwinkels. Bij de twee ketens werken zo'n 2500 mensen; hoeveel van hen aan het werk kunnen blijven, is niet bekend.

De curator voerde de afgelopen weken met negen serieuze partijen gesprekken over de overname van de verschillende ketens en merken die onder moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) vielen. USG ging in februari failliet. Scapino had eerder al de inventaris van de shop-in-shops van Aktiesport in de Scapino-winkels overgenomen.

Curator: nog maar één over van shortlist van 9
De curator van USG bevestigt dat de partij die beide ketens wil kopen als enige is overgebleven van de shortlist van 9. Bij het begin van het verkoopproces waren er 20 belangstellenden.

De besprekingen met de 9 partijen begonnen op 4 maart. Op basis van die 9 biedingen heeft een evaluatie plaatsgevonden. USG en de banken zijn op belangrijke punten tot overeenstemming gekomen over een overname van de meeste winkels van Perry Sport en Aktiesport. Er wordt nu nog gesproken om over de resterende punten eens te worden. Welke dat zijn wil de curator niet zeggen.

De gesprekken zullen deze week en volgende week worden voortgezet. 

Volgens de curator zijn nu twee zaken bepalend om tot volledige overeenstemming te komen: in de eerste plaats moeten de curator van USG, de banken en JD Sports Fashion overeenstemming bereiken. De curator zegt te verwachten dat dit lukt. Ten tweede beslist de ACM of het akkoord is, aldus de curator. Gezien het feit dat JD Sports zelf maar een kleine speler is in Nederland lijkt hier weinig reden tot bezwaar .

Vakbond FNV zegt nog niet benaderd te zijn door de curator. 

JD Sports bevestigt aan RTL Z in vergevorderde gesprekken te zijn met de curatoren.