Ga naar de inhoud
Geld en Werk

WhatsApp is nu écht gratis

Beeld © Getty

De populairste berichtendienst van Nederland, WhatsApp, is nu echt gratis te gebruiken. De dienst wil geld gaan verdienen door bedrijven te laten betalen om via WhatsApp met hun klanten te communiceren.

Dat zegt WhatsApp-ceo Jan Koum tijdens de Duitse technologieconferentie DLD, waar RTL Z aanwezig is.

Het allerbelangrijkste nieuws: WhatsApp wordt gratis. Dat was het al een beetje omdat de gratis proefperiode vaak automatisch werd verlengd. Gebruikers konden voor 89 cent per jaar een abonnement afsluiten. Volgens Koum hadden te weinig WhatsApp-gebruikers een creditcard om een abonnement aan te schaffen.

Geld verdienen aan bedrijven
WhatsApp wil geld gaan verdienen door bedrijven te laten betalen voor hun dienst. Het is nog onduidelijk hoe dit precies werkt. Mogelijk krijgen bedrijven extra mogelijkheden, bijvoorbeeld een speciale omgeving waarin het makkelijk is om met grote groepen mensen te communiceren.

Via WhatsApp zouden bedrijven directer contact met hun klanten kunnen hebben. Sommige Nederlandse bedrijven, waaronder de verzekeraar Ditzo, werken al met WhatsApp om klanten te woord te staan.

Videobellen? Misschien!
Over het toevoegen van videobellen aan de dienst bleef Koum nog een beetje vaag. "We zullen het zien", antwoordde de ceo op de vraag of WhatsApp videobellen gaat ondersteunen. Het is al wel mogelijk om via het internet te bellen met de app.

Bron: RTL Z / Daniël Verlaan
Meer over