Economie

Curatoren: Docdata tilt leveranciers V&D

14 januari 2016 14:09 Aangepast: 03 augustus 2017 19:40
Beeld © ANP

Leveranciers van de webshop van V&D moeten opslagbedrijf Docdata veel te veel betalen om hun goederen terug te krijgen. Dat schrijven de curatoren van V&D in een brief aan de leveranciers die in handen is van RTL Z. Docdata vindt dat het een redelijke vergoeding vraagt.

V&D liet de verkopen van de webshop de afgelopen jaren afhandelen door Docdata. Omdat veel leveranciers hun goederen leverden in consignatie, bleven zij juridisch eigendom van de artikelen. Na het faillissement van V&D dreigde Docdata deze artikelen echter niet terug te willen geven, omdat het bedrijf nog 1,5 miljoen euro van het warenhuis tegoed had.

Begin deze week zei Docdata dat leveranciers tegen een vergoeding hun spullen konden ophalen bij het distributiecentrum in Waalwijk. Curatoren Kees van de Meenten Hanneke de Coninck vinden echter dat Docdata voor de teruggave drie keer meer rekent dan redelijk. Dat blijkt uit een brief die de curatoren gisteren aan de leveranciers stuurden.

Niet marktconform
Docdata wil een vergoeding van 1,50 euro per item, exclusief BTW en transportkosten. Volgens de curatoren is dat “verre van marktconform”. Zij vinden 40 tot 50 cent per item redelijk.

Directeur Jack Heijkans van Docdata noemt de aantijgingen van de curatoren onzin. "Wij moeten heel veel kosten maken om de artikelen te retourneren. We hebben hier 270.000 items van ruim honderd leveranciers, verspreid over twee locaties. Omdat V&D als klant van ons zou vertrekken, hebben we de systemen en teams afgebouwd. Dat moet allemaal weer worden opgestart."

Volgens Heijkans proberen de curatoren op deze manier vooral hun eigen kosten omlaag te brengen. "We hebben namelijk ook nog veel goederen van V&D zelf in de distributiecentra liggen."

LEES HIER DE BRIEF VAN DE CURATOREN AAN DE LEVERANCIERS

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore