Geld en Werk

1 aprilgrap Ola: raket-ijsjes blijven gewoon te koop

24 maart 2016 17:32 Aangepast: 01 augustus 2017 00:30
Beeld © ANP

Wij waren er bijna ingestonken: ijsjesfabrikant Ola stopt met het maken van een van Nederlands beroemdste ijsjes, de raket. Het ijsje zou niet populair genoeg zijn. Geen zorgen: het is een 1 aprilgrap.

Volgens de website Foodclicks zou Ola, een dochterbedrijf van voedingsmiddelengigant Unilever, per direct stoppen met de productie, waardoor de laatste raketten waarschijnlijk in mei zouden worden verkocht. Het bedrijf zou de stap hebben genomen omdat het ijsje alleen in Nederland populair is. Enkele andere websites namen het nieuws over. De paniek op Twitter was groot:

En er werd zelfs een heuse 'Red de Raket'-groep op Facebook opgericht. 

Dit is het bericht wat ongeveer een uur geleden werd geplaatst op Nu.nl.Dit mogen wij Nederlanders niet laten gebeuren!

Posted by Red de Raket on Thursday, March 24, 2016

Bronnen binnen het bedrijf melden aan RTL Z dat het om een 1 aprilgrap gaat. Volgens de marketing-director van Ola, mevrouw Van der Tol, is er wel degelijk een nieuwe strategie bij Ola om 'de populaire Europese ijsjes groter te maken' en daar horen volgens haar 'de raketjes niet bij'. Zij wil geen antwoord geven op de vraag: "Is het een 1 aprilgrap of niet?" "Als het op 1 april toch een grap blijkt te zijn, dan maak ik het goed met uw redactie", is haar enige antwoord. 

Het ijsje vierde in 2012 nog zijn 50-jarig jubileum: in 1962 werd het voor het eerst gemaakt. Jaarlijks verkoopt Unilever 35 miljoen raketjes en daarmee is het het meest gegeten ijsje van Ola, schrijft Unilever zelf. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore