Geld en Werk

Dit is er allemaal nieuw in iOS 9.3

12 januari 2016 09:53 Aangepast: 03 augustus 2017 20:43

iOS 9.3 krijgt een aantal nieuwe functies, waaronder een nachtmodus en voor het eerst ondersteuning voor meerdere gebruikers.

iOS 9.3 wordt ondanks zijn versienummer meer dan een update waarin enkel bugs worden opgelost, blijkt uit de preview die Apple online heeft gezet.

Zo krijgt iOS 9.3 een nachtmodus, die de kleuren op het scherm van je iPhone of iPad ’s avonds steeds minder blauw maakt. Door blauw licht blijf je wakker, door de nachtmodus te gebruiken zou je beter in slaap moeten komen. Inderdaad precies wat de app f.lux ook doet, maar die app was op iOS door beperkingen van Apple niet beschikbaar. De nachtmodus op iOS houdt rekening met je locatie en de tijd van de dag en past aan de hand daarvan de schermkleuren aan. ’s Ochtends oogt alles weer normaal.

Thumbnail

Een andere opvallende nieuwe functie is de mogelijkheid met verschillende gebruikers op de iPad in te loggen. Die mogelijkheid is er voorlopig alleen voor het onderwijs, die ook een nieuwe Classroom-app krijgt om makkelijker iPad-toetsen te maken. Maar het is een teken aan de wand: na een latere update kan ook iedereen thuis zijn eigen account op de iPad maken.

Kleinere vernieuwingen
Ook nieuw is de mogelijkheid de Notities-app met Touch ID te beveiligen. Lijkt een kleinigheid, maar zolang nog veel mensen hun wachtwoorden in één tekstbestandje in die app opslaan in plaats van in een echte wachtwoordenapp is elk stukje extra veiligheid welkom.

Verder bevat de update ook kleine verbeteringen in onder meer 3D Touch voor iPhone 6S, en synchroniseert iBooks straks PDF-bestanden tussen apparaten via iCloud. Ook kun je foto’s voortaan dupliceren voordat je ze bewerkt, en is de breedbeeldmodus op iPhone Plus-modellen verbeterd.

Wanneer iOS 9.3 voor iedereen beschikbaar komt is nog niet duidelijk. De eerste bèta is nu beschikbaar voor ontwikkelaars, een publieke bèta waaraan iedereen kan deelnemen volgt meestal niet lang daarna.

Bron: Bright.nl 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore