Geld en Werk

1 aprilgrap Google gaat helemaal verkeerd

01 april 2016 11:13 Aangepast: 01 april 2016 12:37

Google heeft een 1 aprilgrap op Gmail snel teruggetrokken, toen die bij gebruikers in het verkeerde keelgat schoot. Iemand is zelfs zijn baan erdoor verloren.

Google heeft dit jaar net als voorgaande jaren verschillende 1 aprilgrappen uitgehaald. De grap op Gmail was dit jaar een gifje van een Minion die een microfoon laat vallen, die automatisch wordt toegevoegd aan een mail die je verstuurt als je op de speciale knop drukt; de Mic Drop-knop.

Lachen
Lachen joh. Dat vonden de mensen die de knop logischerwijs over het hoofd zagen alleen niet. Hij zat namelijk precies op de plek waar normaal de verzendknop zit, en een hoop mensen gebruiken Gmail voor serieuze dingen, zoals het versturen van sollicitaties of overlijdensberichten.

En die mensen hadden dus ineens ongevraagd een lollig gifje in hun bericht staan. Google heeft de grap snel teruggetrokken, maar niet nadat een gebruiker een mail met verrassingsgifje naar zijn baas stuurde, en vervolgens een woedende voicemail kreeg - hij hoefde niet meer te komen werken. Een andere gebruiker verstuurde een sollicitatiebrief met het gifje erbij.

Verwijderd
Google heeft de knop inmiddels uit Gmail verwijderd, en zegt ‘het lijkt erop dat we onszelf voor de gek hebben gehouden dit jaar’. We kunnen niet wachten op wat ze volgend jaar weer bedenken.

Bron: Bright.nl. Elke maandag 21:30 Bright TV op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore