Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Sportdiscounter Decathlon trekt in Haags V&D-pand

De winkels, die zien we niet meer terug. Maar V&D wel. Beeld © Archieffoto ANP

Decathlon heeft vandaag een contract gesloten voor de huur van een groot deel het voormalige V&D-pand in Den Haag. Eind dit jaar of begin volgend jaar opent de sportdiscounter er een vestiging van 3500 vierkante meter.

De Franse sportdiscounter aast daarnaast op de V&D panden in Amsterdam en Utrecht. Aan de Coolsingel in Rotterdam opent het bedrijf binnenkort de eerste vestiging in een Nederlandse binnenstad in een voormalig bankgebouw. 

"We zoeken grote panden omdat we met trapveldjes, sportevenementen en clinics veel ruimte nodig hebben", zegt manager Rohan Uijlings van Decathlon. "Naast locaties in buitengebieden willen we dat in Nederland in de vier grote steden. In Rotterdam openen we de eerste binnenstadwinkel in april."

In de kelder
De huur van de kelder van de voormalige V&D in Den Haag was volgende Uijlings niet eenvoudig. "De gesprekken liepen al voordat V&D omviel. Het was geen buitenkansje. Onze aandeelhouder in Frankijk is wel enthousiast. We gaan voor lange termijn een winkel openen nu."

Er zijn meerdere partijen die net als Decathlon interesse hebben op de V&D-panden in Amsterdam en Utrecht. Waaronder grote modehuizen. "Het bijzondere is dat de panden grote aaneengesloten vloeroppervlaktes hebben. Daar zijn er maar weinig van. Wij zoeken daar wel naar", zegt Uijlings. Decathlons zitten vaak in grote open ruimtes of hallen met weinig opsmuk.  

Decathlon is in landen als Frankrijk en Italië aanwezig met grote sportzaken aan de randen van de stad. Ook in Nederland zijn al vijf van dit soort vestigingen waaronder bij Amsterdam en Eindhoven.