Economie

Je eten smaakt beter als er een foto van op Instagram staat (echt)

11 maart 2016 17:15 Aangepast: 01 augustus 2017 03:30
Beeld © Getty Images

Houd maar op met het bespotten van hipsters die foto's van hun eten op social media plaatsen. Hun eten smaakt er namelijk lekkerder door. Ten minste, dat claimen Amerikaanse onderzoekers.

Soms lijkt het wel alsof een etentje met je vrienden niet heeft plaatsgevonden als er niet eerst een foto is gemaakt, schrijft Mashable. En hoewel het geen nieuw fenomeen is, is er nu wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat het ook nog eens nut heeft. De onderzoekers, van universiteiten uit Philadelphia en San Diego, vonden uit dat als men een momentje neemt om een foto te maken voor het eten, dit 'de houding en beoordeling van het eten verhoogt'. 

 

Haha, and... is your #breakfastcake ready for tomorrowmorning?

Een foto die is geplaatst door Rens Kroes (@renskroes) op

Eén van Nederlands bekendste foodbloggers, Rens Kroes, 280.000 volgers op Instagram.

Misschien nog wel opmerkelijker: mensen die een foto van hun maaltijd maakten, dachten achteraf dat het gezonder was dan diegenen die gewoon gingen eten. De verklaring ligt overigens waarschijnlijk niet in de foto zelf, maar in de tijd die ervoor nodig is om de foto te maken. Verschillende studies hebben aangetoond dat het uitstellen, zelfs voor een klein moment, leidt tot een positievere smaakbeleving. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore