Geld en Werk

Eerste Amerikaanse hotelketen naar Cuba sinds 1959

20 maart 2016 09:37 Aangepast: 01 augustus 2017 01:30
Een man repareert zijn auto in Havana terwijl toeristen langslopen. Beeld © AFP

Aan de vooravond van het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan Cuba heeft hotelconcern Starwood een akkoord gesloten over het exploiteren van twee hotels in de hoofdstad Havana. Daar wordt mogelijk nog een derde hotel aan toegevoegd.

Het is voor het eerst sinds de revolutie in 1959 dat een groot Amerikaans bedrijf wordt toegestaan in Cuba te investeren.

Miljoenen
Met de overeenkomst zijn miljoenen dollars gemoeid. Om welk bedrag het precies gaat, wilde Jorge Giannattasio, namens het hotelconcern belast met de Latijns-Amerikaanse markt, niet prijsgeven.

Wel zei hij tegen Reuters dat hij speciale toestemming had gekregen van het Amerikaanse ministerie van Financiën. De US Treasury verbood wegens het internationale embargo elke geldstroom naar Cuba.

Pronkstuk voor de hotelketen wordt het bekende en monumentale Hotel Inglaterra in het hart van Havana. Dit hotel wordt gerenoveerd en onder het merk The Luxury Collection gebracht, het topmerk van Starwood.

Obama landt vandaag in Havana en zal 48 uur blijven.

Nederlandse ondernemers
Ook Nederlandse ondernemers geloven dat er een hoop te halen is in Cuba. In Van Liempt Live schoven laatst een aantal ondernemers aan die op handelsmissie gingen naar Cuba.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore