Geld en Werk

'Apple Music heeft 10 miljoen abonnees, nadert Spotify'

11 januari 2016 10:21 Aangepast: 03 augustus 2017 20:43
Beeld © AFP

Na een half jaar zou Apple Music zo'n tien miljoen betalende abonnees hebben.

Dat schrijft de Financial Times op basis van ingewijde bronnen. Apple Music zou er elke twee seconde een nieuwe betalende gebruiker bij krijgen. In oktober zei Apple zelf nog dat er 6,5 miljoen betalende abonnees waren. Een maand later kwam de muziekdienst beschikbaar voor Android. Apple heeft niet gereageerd op de nieuwe aantallen.

Als het klopt gaat het hard met Apple Music dat Spotify, met inmiddels 20 miljoen betalende abonnees, op de hielen zit. De Zweedse streamingsdienst had zes jaar nodig om tien miljoen abonnees te trekken, dat doet Apple dus in een halfjaar. In totaal heeft Spotify wel 75 miljoen actieve gebruikers, zo maakte de dienst in juni bekend.

Verwachting
Een maand geleden voorspelde muziek-analist Mark Mulligan nog dat Apple Music 8 miljoen betalende gebruikers zou hebben aan het eind van 2015. Daarnaast verwacht hij dat de dienst 20 miljoen abonnees heeft als 2016 op zijn eind loopt.

Mocht Apple Music dat tempo aanhouden, dan haalt de dienst Spotify in 2017 in, als ook die dienst zijn huidige groei vasthoudt. Apple heeft een doel gesteld om 100 miljoen gebruikers te trekken. Dat mag ambitieus genoemd worden, want Apple Music heeft geen gratis versie, alleen een proefperiode van drie maanden.

Er gaan ook geruchten dat Apple later dit jaar muziekstreams met een hogere geluidskwaliteit wil gaan aanbieden.

Bron: Bright.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore