Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Etos: onze deur staat open voor helft DA-ondernemers

15 januari 2016 15:16 Aangepast: 03 augustus 2017 19:10
Beeld © ANP

Tientallen franchisers van de failliete drogisterijketen DA kunnen rekenen op serieuze interesse van concurrent Etos. De Ahold-dochter denkt dat er nog wel ruimte is voor drogisterijwinkels in Nederland. Het ziet nog genoeg 'witte vlekken' op de kaart, vooral in de grote steden.

Vrijwel direct na het faillissement van moederbedrijf DA Retailgroep (DARG) eind december maakte de drogisterijketen DA een doorstart onder de nieuwe eigenaar Nederlandse Drogisterij Service. Voor een deel van deze 260 DA-winkels een mooi moment om over te stappen naar de concurrent?

Voor veel ondernemers staat de deur in ieder geval wagenwijd open, laat directeur Jan Derek Groenendaal van Etos doorschemeren in een interview met het Algemeen Dagblad. Etos heeft 540 winkels in Nederland en ongeveer 2500 werknemers. "Maar er zijn inderdaad voldoende witte vlekken op onze kaart waar we graag willen zitten", bevestigt de woordvoerder van Etos tegenover RTL Z.

Grote steden
Met een paar van deze ondernemers is Etos al in gesprek. Maar niet alle 260 DA-ondernemers kunnen rekenen op interesse. Etos zegt puur te kijken naar de locatie en voert alleen gesprekken met individuele ondernemers.

Voor ongeveer de helft, zo'n 130 winkeliers, ziet het mogelijkheden. Volgens directeur Groenendaal gaat het vooral om DA-ondernemers in de grote steden. Op specifiekere locaties wil Etos desgevraagd niet ingaan.

Ombouwen
Winkeliers die de overstap maken, moeten overigens wel rekening houden met de Etos-filosofie. Het dochterbedrijf van Ahold wil uniforme winkels door heel Nederland, waarbij geen ruimte is voor eigen acties en aanbiedingen. Ook moeten ondernemers geld hebben voor een verbouwing.

Daarnaast krijgt Etos een nieuwe huisstijl, waarbij de eerste winkels al zijn omgebouwd naar de aangepaste winkelindeling en het zwarte, wat strakkere design met nieuw logo

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore