Geld en Werk

Google bouwt imponerend kantoor in hartje Londen

03 juni 2017 16:24 Aangepast: 27 juli 2017 23:00
Een impressie van het hypermoderne nieuwe Google-kantoor. Beeld © Google

Waar veel bedrijven na brexit denken aan een vertrek uit Groot-Brittannië, gooit Google er nog een schepje bovenop. Het kolossale nieuwe hoofdkantoor in hartje Londen krijgt een zwembad, massageruimtes en een enorme daktuin waarin werknemers een rondje kunnen hardlopen.

Dat blijkt uit plannen die moederbedrijf Alphabet heeft ingediend, meldt Bloomberg. Het spectaculaire gebouw van 93.000 vierkante meter verrijst naast het station in de wijk King's Cross en moet naar verluidt 1 miljard pond kosten.

Thumbnail

Het bedrijf staat bekend om z'n originele kantoorinrichting. (foto: Google)

Aan de fitheid van werknemers is ruimschoots gedacht. Zo krijgt het pand van 11 verdiepingen hoog bovenop het dak een trimbaan van 200 meter lang, een driebaans zwembad en een sportruimte voor voetbal, basketbal of badminton.

Als de Googlers klaar zijn met sporten, kunnen ze even uitblazen in één van de massageruimtes. Of sportwedstrijden kijken in de enorme open zithoek, die dwars door het pand loopt.

Thumbnail

Ontwerper Thomas Heatherwick, bekend van de nieuwe Londense dubbeldekkers, werkte mee aan het bouwplan. (foto: Google)         

Het dak wordt naast het loopparcours bedekt met een tuin van 300 meter lang vol bomen, planten en terrassen. Het indrukwekkende bouwplan vervangt een eerder ontwerp dat in 2013 werd goedgekeurd, maar nooit van de grond kwam.

Thumbnail

Het nieuwe pand kan samen met de huidige Google-kantoren in Londen in totaal 7000 mensen huisvesten. (foto: Google)

Google heeft op dit moment ongeveer 4000 werknemers in Groot-Brittannië. De meeste van hen werken in een kantoorgebouw vlakbij de plek waar het nieuwe kantoor naar verwachting vanaf volgend jaar wordt gebouwd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore