Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Extreme drukte bij V&D: vestiging Rijswijk gesloten

Beeld © Loes Janssen

Bij de opheffingsuitverkoop van V&D wordt het in sommige vestigingen zo druk, dat het er niet veilig meer is. De vestiging in Rijswijk is gesloten tot er voldoende beveiliging in het pand is, bevestigt de woordvoerder van de curatoren. Ook de winkel in Hilversum is tijdelijk gesloten geweest. "Als we nu de deuren overal gewoon open zetten, gebeuren er ongelukken."

Bij de opening van de eerste 25 winkels, afgelopen woensdag, waren al chaotische taferelen te zien. Vandaag is het nog een stuk drukker, omdat veel mensen vrij zijn vanwege Goede Vrijdag. "De toeloop is norm vandaag", zegt woordvoerder Edwin van Wijk.

In Rijswijk liep het vandaag uit de hand. Er waren teveel mensen tegelijk binnen, bevestigt Van Wijk, waardoor het gevaarlijk druk werd. "Er is besloten om de winkel in elk geval de rest van de dag te sluiten. De mensen die binnen zijn, worden nog geholpen, maar totdat er voldoende veiligheidspersoneel is, blijft de winkel dicht. Misschien kan de winkel morgen weer open, anders dinsdag pas weer." Politie heeft een linie gevormd voor de deur om mensen buiten te houden, meldt Redactie Regio15 op Twitter.

 

'Heidense klus'
De drukte levert een megaklus op voor het personeel van V&D. "Zij zorgen er elke dag opnieuw voor dat de winkels geschikt en heringericht worden. Dat is een heidense klus."

Rijswijk is niet de enige plaats waar het te druk werd. Ook in Hilversum ging de vestiging even dicht door te grote drukte. Die is wel weer open, al worden er nog steeds mondjesmaat mensen in- en uitgelaten. "Als we nu de deuren overal gewoon open zetten, gebeuren er ongelukken. Het moet gecontroleerd gebeuren", zegt Van Wijk.

Nieuwe collecties
Leeg zijn de winkels nog niet, al gaat het wel hard met de voorraden. De reisetage was bijvoorbeeld op dag één al overal uitverkocht, "er zijn al geen koffers meer te krijgen". Wel komen in een aantal vestigingen de komende weken nog nieuwe collecties te hangen, die al voor de doorstart waren besteld. Op de andere producten kunnen verdere afprijzingen worden verwacht. Bekijk op deze kaart wanneer de vestiging bij jou in de buurt open is.

Tino van Dam maakte beelden van de drukte in Rijswijk:

Bron: RTL Z