Geld en Werk

Geld toe op je hypotheek: ben jij binnenkort zo'n geluksvogel?

15 april 2016 21:24 Aangepast: 31 juli 2017 19:00
Beeld © ANP

Tientallen Nederlanders krijgen geld toe op hun hypotheek. Zo'n soort hypotheek is voor sommige mensen nog steeds verkrijgbaar.

Een aantal klanten van de Rabobank en ING krijgt geld toe op hun hypotheek. Bij Rabobank gaat het nu om een groep van 20 mensen, bij ING om 'een handjevol' klanten. In de toekomst kan die groep nog een stuk groter worden.

De huiseigenaren hebben een zogeheten variabele euribor-hypotheek. En die is nog steeds beschikbaar, vertelt Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis.

Niet voor starters
Maar niet iedereen komt in aanmerking voor zo'n hypotheek. "Het is interessant en ook mogelijk voor mensen die óf vermogend zijn óf die maar een kleine hypotheek hebben tegenover de waarde van hun huis."

Voor starters, met een volle hypotheek, is zo'n variabele euribor-hypotheek niet geschikt, zegt de la Porte. "Die zullen dat niet krijgen en ook niet willen. De rente is namelijk al laag, en dan heb je zekerheid voor de komende 10 a 15 jaar, terwijl je bij euribor niet meer zekerheid hebt dan 3 maanden. Dus gaat die rente omhoog, dan ga je meteen alweer betalen. En als 'ie fors stijgt, ga je ook fors meer betalen." 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van