Geld en Werk

'Bijenkorf en Haussmann strijden om topmerken'

22 december 2015 08:05 Aangepast: 22 december 2015 10:29
Beeld © Haussmann

Warenhuizen Bijenkorf en het nog te openen Haussmann, die op een steenworp afstand van elkaar liggen in Amsterdam, voeren een felle strijd om grote merken. Haussmann lijkt het af te leggen.

Dat schrijft FD. Beide warenhuizen verkopen luxemerken, en willen daarmee rijke toeristen binnentrekken. Haussmann lukt het alleen niet goed om grote merken aan te trekken, zeggen bronnen uit de mode- en vastgoedmarkt tegen de krant. Het luxewarenhuis, dat in 2017 de deuren wil openen, heeft grote moeite om internationale topmerken aan te trekken.

Volgens de bronnen zou Bijenkorf exclusiviteit eisen van de merken, waardoor Haussmann geen deals kan sluiten. Bijenkorf zelf wil dat niet bevestigen. De verklaring van Haussmann is dat topmerken nee zeggen omdat zij met een shop-in-shopconcept willen werken. Bijenkorf doet dat wel, maar Haussmann wil daar niet mee werken.

In elk geval Louis Vuitton en Hermès zullen niet te koop zijn in het warenhuis. Topman Frans van der Kraan zegt klanten te willen trekken met nog relatief onbekende merken, en luxe services zoals valet parking en boodschappenassistenten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore