Geld en Werk

'Ford gaat samen met Google zelfrijdende auto’s maken'

22 december 2015 14:16 Aangepast: 04 augustus 2017 01:25
Beeld © Getty Images

Google en Ford zijn volgens geruchten bezig met het oprichten van een gezamenlijk bedrijf om samen zelfrijdende auto's te ontwikkelen. Google zou voor de techniek zorgen, Ford voor de wagens.

Dat melden anonieme bronnen tegen Automotive News en Yahoo Autos. De samenwerking tussen Google en Ford zou in januari tijdens techbeurs CES worden aangekondigd. Het was al langer bekend dat Google niet van plan is zelf auto’s te gaan bouwen. In plaats daarvan wil het bedrijf zijn technologie voor zelfrijdende wagens aan autofabrikanten verkopen.

Bijzonder is dat Google en Ford een gezamenlijk bedrijf zouden oprichten voor het maken van autonome auto’s. Op die manier zou Ford juridisch niet in zijn eentje aansprakelijk zijn bij eventuele ongelukken.

Niet exclusief
De deal zou overigens non-exclusief zijn, waardoor Google dergelijke samenwerkingen ook met andere automakers zou kunnen aangaan. Google test zijn technologie voor zelfrijdende auto’s al ruim tien jaar. Volgens recente geruchten zou Google voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s een nieuw bedrijf willen oprichten onder moederbedrijf Alphabet.

Momenteel zijn voor consumenten verkrijgbare auto’s hoogstens deels zelfrijdend, zoals met Tesla’s Autopilot. Dat systeem werkt met technologie van Mobileeye, dat zijn hoofdkantoor in Nederland heeft.

Bron: Bright.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore