Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Topman kunstmestbedrijf vertrekt: 'niet de juiste persoon'

07 oktober 2014 10:42 Aangepast: 06 september 2015 15:18

Topman Jørgen Ole Haslestad van kunstmestbedrijf Yara treedt per direct terug bij het bedrijf. Hij is 'niet de juiste persoon' om het bedrijf te leiden, aldus het bestuur.

De taken van Haslestad zullen worden opgepakt door financieel directeur Torgeir Kvidal, die dan ook de fusiegesprekken tussen Yara en het Amerikaanse CF Industries zal leiden. De twee bedrijven zijn in gesprek over de oprichting van 's werelds grootste kunstmestproducent.

ZIE OOK: Beoogde topman kunstmestbedrijf trekt zich terug

Haslestad zou eigenlijk in februari volgend jaar vertrekken bij het Noorse bedrijf. Maar zijn beoogd opvolger, Svein Richard Brandtzæg, bedacht zich enkele weken terug. Hij gaf aan een rol als topman ,,onder andere voorwaarden'' te hebben geaccepteerd en was boos over de bekendmaking van de fusiegesprekken tussen Yara en CF Industries, waarover hij slechts kort voor de media was ingelicht.

Het bestuur van Yara stelde dinsdag dat Haslestad ,,niet de juiste persoon is'' om het concern te leiden, ook in het licht van de gesprekken met CF Industries. ,,Haslestad zou geen rol krijgen in het samengevoegde bedrijf'', aldus het Noorse bedrijf.

ANP / RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore