Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Topman Booking.com weg na affaire met collega

Beeld © ANP

Topman Darren Huston van hotelboekingssite Booking.com en ook van moederbedrijf Priceline Group heeft zijn functie per direct neergelegd. Hij was een relatie aangegaan met een van zijn medewerkers op het hoofdkantoor in Amsterdam. Daarmee handelde Huston in strijd met de interne gedragscodes van de onderneming.

Nadere details over de affaire zijn niet prijsgegeven, behalve dat het om een 'persoonlijke relatie' gaat met een medewerker die niet onder Hustons directe leiding viel. Huston was aan het werk op het hoofdkantoor in Amsterdam. Zijn verhuizing terug naar Amerika wordt door het bedrijf betaald.

De taken van Huston worden bij Priceline voorlopig waargenomen door voorzitter en oud-topman Jeffery Boyd, die leidde het bedrijf van 2002 tot 2013. Bij Booking.com wordt hij opgevolgd door Gillian Tans, de huidige operationeel directeur van het dochterbedrijf.

Een duur slippertje
Het plotse vertrek van de 50-jarige directeur volgt op een onderzoek door meerdere onafhankelijk bestuurders van Priceline. Daarin is vastgesteld dat Huston zich ingelaten had met praktijken die gezien zijn functie niet door de beugel konden. Het ontslag is een dure voor Huston, hij loopt nu voor 15 miljoen dollar aan opties mis. Huston krijgt geen ontslagvergoeding.

Via booking.com kan je kamers in bijna 700.000 hotels boeken. Per dag worden bijna 1 miljoen overnachtingen geboekt. Op het hoofdkantoor in Amsterdam werken 3000 medewerkers.