Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Ook Perry Sport-zuster Time Out failliet

USG is het moederbedrijf van de winkelketens Perry Sport en Aktiesport Beeld © ANP

Opnieuw is een groot aantal dochterbedrijven van sportretailer Unlimited Sports Group (USG) failliet verklaard. Daaronder ook Time Out, het voormalige franchisebedrijf van USG. Dat blijkt uit het register van Faillissementdossier.nl.

USG is het moederbedrijf van de winkelketens Perry Sport en Aktiesport. Het bedrijf en deze twee belangrijkste dochters gingen afgelopen dinsdag bankroet. USG liep al jaren niet lekker, maar de faillissementen van Scapino en V&D betekenden de genadeklap voor de onderneming. USG exploiteerde veel shop-in-shops in Scapino en V&D.

In aanvaring
Uit de faillissementensite blijkt dat inmiddels ook een reeks andere dochterbedrijven bankroet is gegaan. Het gaat onder meer om vier vennootschappen van het franchisebedrijf Time Out, dat in 2007 door USG werd overgenomen. Afgelopen jaren kwam het bedrijf hard in aanvaring met de franchisenemers.

Time Out werd daarna omgebouwd tot shop-in-shop formule. De dochter telt shops in 53 vestigingen van Perry Sport. Ook had het een zelfstandige vestiging, en een shop in V&D.

Eveneens failliet zijn inmiddels USG Sourcing, Sports & Teamwear Benelux, Squadra Italia, SC Sport, Sport Illiminato Gruppo, Sportsgear Unlimited, 525 Victories, SL Services, High Tide, Teamsport Holding, Norsk Sport en Ruby Point Real Estate. In veel van deze dochters zijn de licenties van sportmerken als Diadora, Champion en Tenson ondergebracht.

Doorstart
Curator Toni van Hees zei vorige week te verwachten dat een groot deel van de winkels van Perry Sport en Aktiesport zullen doorstarten. Dat betekent niet dat alle 2500 werknemers hun baan behouden. "Het voordeel van een faillissement is dat je makkelijker een sanering kan doorvoeren", zei Van Hees. "Je kunt makkelijker van de huurcontracten af, en hoeft geen personeel te ontslaan met dure afvloeiingsregelingen."