Ga naar de inhoud
Geld en Werk

JD Sports neemt Perry Sport over

Beeld © ANP

Het Britse kledingbedrijf JD Sports neemt de winkels van Perry Sport en Aktiesport over. Daardoor hebben 1100 van de 2500 werknemers uitzicht op het behoud van hun baan, aldus de curator. Wel zullen tientallen winkels sluiten.

Het is nog niet zeker of de namen Perry Sport en Aktiesport voor de Nederlandse winkelstraten behouden zullen blijven. De Britse koper heeft de rechten op de namen overgenomen, maar mag de winkels eveneens ombouwen tot JD Sports. 

USG, de moedermaatschappij van de twee winkelketens, ging op 23 februari failliet. Het bedrijf is ook eigenaar van een aantal verkooplicenties van sportmerken zoals Le Coq Sportif, Fila en Tenson. Over deze rechten wordt nog onderhandeld.

Gerenommeerde koper
Het Britse JD Sports is een gerenommeerd bedrijf, dat veel ketens en merken bezit. Het concern is al in Nederland actief, met winkels onder het JD Sports-merk. Met de overname komen daar 58 vestigingen van Perry Sport en 131 filialen van Aktiesport bij, net als de twee webwinkels. 

Vorige week vroegen de bedrijven al toestemming voor de overname aan de Autoriteit Consument & Markt. Naar verwachting neemt de kartelwaakhond daarover de komende dagen een besluit.

Sluiting winkels
Curator Toni van Hees laat RTL Z weten dat niet alle winkels open blijven. "Van de 187 winkels zouden er sowieso 55 gesloten gaan worden, omdat die niet rendabel waren. JD Sports gaat nog wel opnieuw naar deze lijst kijken, dus mogelijk blijven er toch wat winkels van open. Aan de andere kant gaat de nieuwe eigenaar ook de overige winkels beoordelen, dus daar kunnen mogelijk nog nieuwe sluitingen komen."

Desondanks verwacht de curator dat een groot deel van het winkelpersoneel door de verkoop aan JD Sports zijn baan behoudt. "Zo'n 1100 werknemers hebben uitzicht op baan behoud." Op het totaal aantal van 2500 werknemers lijkt dat beperkt, maar de curator is er toch tevreden mee. "Het was al bekend dat de  shop-in-shops in V&D en Scapino niet meer zouden openen, en dat er 55 zelfstandige winkels dicht zouden gaan. Tegen die achtergrond is het behoud van 11000 banen een goed resultaat."

Van Hees tekent aan dat er ook nog honderden mensen werkten op het hoofdkantoor en bij de buitenlandse winkels en de groothandelsdochter. Het is nog niet duidelijk wat er met die banen zal gebeuren.