Geld en Werk

Apple-topman: apps afsluiten? Voor je batterij maakt het niet uit

11 maart 2016 10:53 Aangepast: 01 augustus 2017 04:00
Beeld © Getty

Veeg jij altijd netjes alle apps uit het multitask-venster? Dan ben je volgens een belangrijke Apple-techneut verkeerd bezig. Door het constant sluiten van apps gaat je iPhone niet langer mee, maar mogelijk zelfs korter.

De tip komt van Craig Federighi, vicepresident software bij Apple. Hij komt regelmatig voor in de presentaties van Apple, waarin hij nieuwe functies van bijvoorbeeld iOS en OS X uitlegt. Simpel gezegd: Federighi weet waar hij over praat.

Een fabeltje
Volgens Federighi is het een fabeltje dat de accuduur van je iPhone wordt verlengd als je veel apps afsluit door ze in het multitask-venster weg te gooien. Een iPhone-gebruiker vroeg zich dit af en e-mailde zijn vraag naar Apple-baas Tim Cook. Maar dat soort vragen beantwoorden, dat doet Cook natuurlijk niet zelf, hoewel hij soms wel antwoord geeft op vragen van klanten. Hij stuurde de vraag wél door naar Federighi. 

Federighi antwoordde heel simpel 'nee' op de vraag of het afsluiten van apps de accuduur ten goede komt. Sinds Apple multitasking in iOS 4 introduceerde, denken veel iPhone-gebruikers dat ze energie kunnen besparen door 'actieve apps' uit het multitask-venster weg te gooien. De fout zit hem in 'actief': al die apps in het multitask-venster zijn namelijk helemaal niet actief.

Alleen afsluiten bij problemen
Zodra je wisselt van app, wordt je vorige app gepauzeerd. Alleen sommige apps, zoals Spotify, kunnen op de achtergrond blijven werken - anders zou je bijvoorbeeld geen muziek af kunnen spelen. Door apps veelvuldig af te sluiten en vervolgens weer op te starten, zou je ook meer energie verbruiken dan dat iOS ze alleen uit de pauzemodus haalt.

Aan alle iPhone-gebruikers dus de tip: laat apps gewoon in het multitask-venster staan. En sluit ze alleen af als ze vastlopen of andere problemen veroorzaken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore