Geld en Werk

Kamp: Kamer van Koophandel blijft zeker

05 juni 2015 10:44 Aangepast: 06 september 2015 16:23
Minister Henk Kamp van Economische Zaken. Beeld © ANP

De Kamer van Koophandel in Nederland verdwijnt niet, ook niet nu de KvK na een verlies van 63 miljoen euro 'technisch failliet' is. Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei voor de ministerraad dat de KvK als instantie en de diensten 'zeker blijven bestaan'.

Kamp reageerde daarmee op het verlies en op een oproep van Hans Biesheuvel van belangenorganisatie Ondernemend Nederland (ONL) om financieel bij te springen. Van extra budget vanuit het kabinet voor de Kamers kan geen sprake zijn, maakte Kamp duidelijk.

ZIE OOK: Kamer van Koophandel technisch failliet

Op de Kamer van Koophandel wordt 80 miljoen euro bezuinigd. De veertien regiokantoren worden ondergebracht in één landelijke organisatie en de dienstverlening wordt grotendeels gedigitaliseerd. Dat leidt tot een verlies van ongeveer duizend banen in de periode tot 2018.

Kamp is wel bereid te kijken naar de hoge kosten van de reorganisatie. Mensen die hun baan verliezen krijgen hun salaris nog een bepaalde periode betaald. "Daar moet een oplossing voor worden gevonden", zei Kamp. "Volgens de afspraken en de verplichtingen die er zijn, zullen we de zaak afwikkelen", aldus Kamp.

 

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore