Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bright

Snellere versie Tesla Model 3 verschijnt al medio 2018

31 juli 2017 13:55 Aangepast: 31 juli 2017 16:58
Beeld © Tesla

De Model 3 van Tesla rolt inmiddels van de productieband en dus is het tijd om verder te kijken. Een snellere versie van de auto verschijnt medio volgend jaar, zegt ceo Elon Musk.

Begin juli werd de eerste Tesla Model 3 eindelijk geproduceerd en inmiddels hebben de eerste dertig klanten hun auto ontvangen. In augustus worden er nog eens honderd modellen gemaakt en in december moet de productie op 5000 liggen. Maar op een nieuwe variant van de Model 3, de 'Model 3 Performance', is het nog even wachten.

Veel duurder

Deze Performance-versie krijgt naar verwachting een accu waarmee eigenaren lange afstanden kunnen afleggen en een dual motor voor meer power. Mogelijk wordt de auto even snel of zelfs sneller dan de huidige versies van de Model S, omdat hij minder weegt. De prijs zal daar ook naar zijn, en zou richting de 75.000 dollar gaan.

Op Twitter reageerde Elon Musk op een vraag wanneer deze Performance-versie op de markt zou komen. "Waarschijnlijk halverwege volgend jaar", luidde zijn antwoord. "De focus is nu om de Model 3 uit de productiehel te krijgen. Meer versies betekent dieper in de hel."

Met de standaard Model 3 hoopt Tesla zijn auto's geschikter te maken voor de massa. Hoewel de prijs van 35.000 euro nog steeds fors is, kost een Model X of Model S al snel een ton.

Bron: Bright.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore