Geld en Werk

HTC: virtual reality is veel belangrijker dan smartphone in 2016

11 januari 2016 23:24 Aangepast: 03 augustus 2017 20:43
HTC: virtual reality is veel belangrijker dan smartphone in 2016 Beeld © ANP

Smartphones zijn uit en virtual reality wordt de nieuwe toekomst, denkt fabrikant HTC. Het bedrijf kwam tot deze conclusie nadat het nog eens goed nadacht over de toekomst van de telefoons.

Het bedrijf richtte zijn pijlen vol overgave op een eigen VR-bril: de HTC Vive. Daarmee gaat het de concurrentie aan met partijen als Sony (PlayStation VR) en Facebook (Oculus Rift). 

Belangrijker dan smartphones
Smartphones zijn belangrijk, zegt ceo Cher Wang tegen The Telegraph. "Maar het is veel belangrijker om daarvoor verlengstukken te ontwikkelen, zoals wearables en virtual reality." HTC stopt trouwens niet volledig met de productie van zijn telefoons, maar verwacht wel dat de apparaten in de toekomst zullen veranderen. "Ze zullen er niet altijd zo uitzien als dat ze nu doen", zegt hij.

De telefoons verkopen simpelweg niet meer zo goed als in de hoogtijdagen, dus moest HTC wel zoeken naar iets nieuws, legt Wang uit. "Het probleem was de concurrentie; Apple, Xiaomi en meer van zulke bedrijven spendeerden enorm veel geld aan communicatie en marketing. Er zijn ook veel Chinese concurrenten."

'VR kan wereld veranderen'
De Vive-headset wordt in samenwerking met Valve gemaakt. Dit bedrijf heeft ook 'Steam' in handen; het grootste gamingplatform op de pc. "Virtual reality houdt mensen al decennia bezig in films en boeken, maar nu zijn we zover," zegt Wang. "HTC heeft virtual reality écht gemaakt. Technologie wordt grenzeloos; je kunt in een compleet andere wereld gaan wonen met een headset."

De HTC Vive Pre komt in april op de markt. Wat hij gaat kosten is nog niet bekend.

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 21.30 uur Bright TV op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore