Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Nederland razend populair als vakantieland

17 november 2015 05:58 Aangepast: 17 november 2015 06:29
In totaal pakten 14 miljoen reizigers in het buitenland hun koffer om in Nederland vakantie te vieren Beeld © ANP

Het aantal toeristen in Nederland is vorig jaar voor de vijfde keer op rij gestegen. We zijn vooral populair onder Duitsers, Belgen en Britten en zagen het aantal bezoekers het hardst stijgen van alle landen in heel Europa.

In totaal pakten 14 miljoen reizigers in het buitenland hun koffer om in Nederland vakantie te vieren, dat is 8,9 procent meer dan in 2013. 11,4 procent daarvan kwam uit Duitsland. Daarnaast kwam 10,5 procent van de bezoekers uit Engeland en 9,3 procent uit België, blijkt uit onderzoek van NRIT Media, CBS, NBTC Holland Marketing en CELTH

Afgelopen maanden hadden de opkomende landen, zoals China en India, te maken met een stagnerende economische groei. De impact daarvan op het toerisme lijkt mee te vallen.

Aantal Aziatische toeristen
In de eerste helft van 2015 kwamen er zelfs 8,7 procent meer Aziaten naar Nederland. Daarnaast steeg het aantal Amerikanen met 6,2 procent. De groei van het aantal Nederlandse gasten bleef in deze periode met 1,3 procent wat achter.

Van al deze toeristen, bleven 35,9 miljoen mensen minimaal één nachtje slapen. Eén op de veertien buitenlandse gasten kwam uit Azië, waardoor zij iets meer dan vijf procent van het aantal overnachtingen van buitenlanders voor hun rekening namen.

Banen
Die stijging leverde in 2014 heel wat banen op. In totaal groeide de werkgelegenheid in het toerisme met 2,5 procent. De sector telde in 606.000 banen, dat is 6,2 procent van het totale aantal in Nederland. Het aantal bestedingen nam met 4,1 procent toe tot 68,3 miljard euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore