Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Perry Sport en Aktiesport failliet verklaard

Beeld © ANP

Het doek valt ook voor Perry Sport, Aktiesport en Teamsport. De rechtbank van Amsterdam heeft de winkelketens failliet verklaard.

Het faillissement voor de winkels werd vanmiddag aangevraagd en vervolgens verleend door de rechtbank. Het moederbedrijf van de winkelketens, Unlimited Sports Group (USG), is nog niet failliet en verkeert nog altijd in surseance van betaling. Dat bevestigt de rechtbank Amsterdam aan RTL Z.

Een woordvoerster van USG reageerde niet direct op een verzoek om commentaar. 

Winkels nog zes weken open
De sportwinkels blijven nog zeker zes weken open, blijkt uit een brief van de directie aan het personeel die in handen is van Omroep West. Die zes weken staan gelijk aan het aantal weken dat het UWV de salarissen van het personeel doorbetaalt. 

Volgens de vakbonden werken er 2300 mensen bij het bedrijf. Andere schattingen gaan uit van 3000 banen. Afgaande op cijfers van retailonderzoeker Locatus telt Aktiesport 220 vestigingen. Winkelketen Perry Sport, dat een roemruchte 150-jarige geschiedenis kent, heeft 58 vestigingen.

USG kreeg maandag uitstel van betaling. Het moederbedrijf houdt zich naast de sportketens ook bezig met de exploitatie van onder meer het bekende Franse sportmerk Le Coq Sportif en kledingmerken Helly Hansen en Tenson. Mogelijk worden deze licenties doorverkocht bij de inboedel.

Nasleep V&D en Scapino
De ondergang van Perry Sport en Aktiesport hangen nauw samen met de faillissementen van V&D en Scapino (Macintosh). Er waren 11 shop-in-shops van Perry Sport in V&D-vestigingen en 128 shop-in-shops van Aktiesport in Scapino. In tegenstelling tot de V&D krijgt de schoenenwinkel een doorstart, maar dus wel zonder de Aktiesport-shops.

De rechtbank wees Toni van Hees, partner bij advocatenkantoor Stibbe​, maandag aan als bewindvoerder van het moederbedrijf. Hij kreeg enkele dagen om te kijken of een faillissement van het bedrijf nog kon worden voorkomen. Hiervoor waren de gesprekken diezelfde dag nog begonnen. Van Hees, onder meer bekend als de curator van Indover Bank, was bij publicatie niet bereikbaar voor commentaar.

RTL Z-verslaggever Bart Reijnen keek vandaag in het allereerste overdekte winkelcentrum van Nederland hoe het wel moet: