Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Miljardendeal voor superbelegger Buffett

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van superbelegger en multimiljardair Warren Buffett, neemt Precision Castparts over. Dat maakten de partijen bekend, nadat geruchten over de transactie dit weekend al de kop op staken.

Berkshire betaalt 235 dollar per aandeel in contanten. Daarmee wordt de transactie gewaardeerd op 37,2 miljard dollar (34 miljard euro). Het is daarmee een van de grootste acquisities ooit voor het investeringsbedrijf van Buffett, dat circa 66 miljard dollar op de plank had liggen om overnames te financieren.

ZIE OOK: 'Miljardendeal Buffett in de maak'

Volgens Buffett zal van dat bedrag circa 23 miljard dollar worden gebruikt voor deze overname. Hij sloot niet uit dat er meer kleinere overnames zullen volgen.

De prijs die Berkshire betaalt per aandeel ligt 21 procent boven de slotstand van Precision Castparts op Wall Street op vrijdag. Als gevolg van de daling van de olieprijzen heeft het aandeel in de afgelopen 12 maanden circa 17 procent aan waarde ingeleverd.

Precision Castparts is voornamelijk producent van vliegtuigonderdelen. Ook is het een toeleverancier aan de olie- en gasindustrie en maakt het onderdelen voor elektriciteitscentrales. General Electric, Boeing en Airbus behoren tot de klantenkring van de onderneming, die voor het lopende boekjaar tot en met maart een omzet van 10 tot 10,4 miljard dollar voorziet.