Geld en Werk

Boekhoudblunder Gronings studentencorps: feestje drie ton duurder

08 april 2016 12:51 Aangepast: 31 juli 2017 21:00
Beeld © ANP

Studenten van het Groningse corps Vindicat hebben een kater overgehouden aan hun lustrumfeestje afgelopen zomer. De kosten zijn veel hoger dan gepland. Gevolg: de prijs voor een biertje gaat waarschijnlijk omhoog.

Bij Vindicat was het afgelopen juli weer tijd voor een lustrumfeestje. De kosten werden begroot op 2,5 miljoen euro, maar het is 322.000 euro meer geworden, oftewel 13 procent. Dat bleek pas later.

Het verhaal was eerst dat het tekort was veroorzaakt door een BTW-fout, maar dat ontkent rector Marijn Achtereekte van Vindicat tegenover RTL Z ten stelligste: de kosten liepen gewoon uit de hand. De studenten waren meer kwijt aan beveiliging, schoonmaken, en een tent die plotseling toch geluiddicht moest zijn. Bovendien werkte het betalingssysteem met pasjes niet goed.

Volgens Achtereekte waren de kosten lastiger te controleren. ''We moeten ervan leren.'' Inmiddels heeft het Lustrumcollege excuses aangeboden.

Bierprijs omhoog?
Hoe moet dat gat van 322.000 euro nou worden gedicht? Achtereekte denkt dat een hogere bierprijs of een 'event' het benodigde geld moeten opleveren.

Een lid van Vindicat dat bij de vergadering van afgelopen week in de zaal zat, zegt dat het ook kan zijn dat de leden moeten opdraaien voor het tekort. Bij circa 2000 leden zou dat een rekening van zo'n 160 euro per lid betekenen, maar geprobeerd zou worden om dat te voorkomen.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore