Geld en Werk

'HTC updatet zijn Android-toestellen het snelst'

22 april 2016 11:25 Aangepast: 22 april 2016 12:22

Als je snel updates voor je Android-toestel wilt ontvangen, kun je het beste voor HTC kiezen. Dat oordeelt de Consumentenbond na een uitgebreide test.

Google rolt regelmatig updates voor Android uit die nieuwe functies brengen en beveiligingslekken dichten. Fabrikanten passen deze updates aan en verspreiden ze naar hun toestellen, maar dat kan soms wel een tijdje duren. HTC is het snelst met het verspreiden van updates, Acer het traagt.

De top drie
De Consumentenbond onderzocht hoe snel negen fabrikanten hun toestellen updaten naar de laatste Android-versie: Android 6.0 Marshmallow. HTC scoorde het best: 42 procent van de geteste smartphones draait op de laatste Android-versie. Bij Motorola en LG, die samen met HTC de top drie vormen, is dit aantal 27 procent.

Dan komen de merken die volgens de Consumentenbond nalatig zijn met het updaten van hun toestellen. Samsung staat op plek vier met 21 procent van de toestellen, gevolgd door Sony (19 procent) en Huawei (4 procent). De laagste drie plekken worden ingenomen door Alcatel, Wiko en Acer, die nog geen één toestel naar Android 6.0 Marshmallow hebben geüpdatet.

Uiteindelijk scoren alle merken volgens de Consumentenbond een onvoldoende, omdat ze niet eens meer dan de helft van de geteste apparaten naar de nieuwste Android-versie hadden geüpdatet.

Betere privacyinstellingen
"Android 6.0 heeft betere privacy instellingen dan de vorige versies en we vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk consumenten hiervan profiteren", schrijft de Consumentenbond. Het trage updatebeleid is één van de grootste kritieken op Android. Als je snel firmware-updates wilt ontvangen, kun je het beste een Nexus-toestel nemen. Dit zijn de officiële Google-apparaten die als eerste updates krijgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore