JD Sports betaalt ruim 26 miljoen euro voor de overname van Perry Sport en Aktiesport. Maar de gewone schuldeisers van de failliete winkelketens zien daar vrijwel niets van terug. Dat zegt curator Toni van Hees tegen RTL Z.
In februari ging Unlimited Sports Groep (USG) failliet, het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport. Vandaag verkocht de curator de winkelketens aan het Britse beursgenoteerde kledingconcern JD Sports. Daardoor houden 1100 van de 2500 werknemers uitzicht op hun baan.
Behoorlijke waarde
Van Hees kon vanochtend slechts zeggen dat JD Sports "een substantieel bedrag" voor de winkels betaalt. "Afgezien van de winkels die niet goed rendeerden, vertegenwoordigen de ketens zeker een behoorlijke waarde", aldus de curator. Vanmiddag liet de koper zelf weten dat ze 26,5 miljoen euro op tafel legt.
Dat JD Sports de winkels dus niet voor een symbolisch, laag bedrag overneemt, lijkt goed nieuws voor de schuldeisers van het bedrijf. Hoe dieper de koper in de buidel moet tasten, hoe meer er in principe overblijft voor de schuldeisers van het failliete bedrijf.
Opbrengst naar banken
Maar curator Van Hees tempert de verwachtingen. De curator benadrukt dat de banken in ruil voor hun kredieten 'ongeveer alles wat je kunt bedenken in onderpand hadden genomen'. Dat betekent dat de opbrengst van de failliete boedel grotendeels naar de banken wordt overgemaakt. "De verwachtingen voor de gewone schuldeisers zijn niet heel gunstig."
Perry Sport en Aktiesport werden gefinancierd door een consortium van Rabobank, ING, Deutsche Bank en Bank of America Merrill Lynch. Leider van het consortium, Rabobank, wilde geen commentaar geven.
Curator Van Hees raakte al eerder met de banken in aanvaring. Volgens de curator hadden de banken geen recht op de volledige opbrengsten uit de verkopen in de winkels in de afgelopen weken. Vlak voordat de zaak voor de rechter kwam, bereikten de partijen vorige week een compromis.