Geld en Werk

SNS Reaal draagt Property Finance over

30 december 2013 18:35 Aangepast: 06 september 2015 13:33

SNS Reaal heeft de aandelen Property Finance overgedragen aan de Staat die deze op zijn beurt zal onderbrengen bij NL Financial Investments (NLFI). Dat maakte de genationaliseerde bank en verzekeraar bekend. Property Finance liet weten verder te gaan onder de nieuwe naam Propertize.


NLFI is in 2011 speciaal opgericht voor het beheer van aandelen van genationaliseerde ondernemingen. Daarmee wordt voorkomen dat verantwoordelijkheid van de minister van Financiën voor de hele financiële sector in conflict komt met zijn aandeelhouderschap. Behalve SNS Reaal zijn ook ABN Amro en ASR Verzekeringen in staatshanden.

Property Finance is de vastgoedtak van SNS Reaal die het financiële concern aan de rand van de afgrond bracht. De waarde van de vastgoedfinanciering en het vastgoed van Property Finance is 4,8 miljard euro. Het is de bedoeling dat de portefeuille de komende 10 jaar wordt afgebouwd, waarbij met een zo laag mogelijk risicoprofiel een zo hoog mogelijke opbrengst moet worden behaald.

Dijsselbloem

Na de nationalisatie van SNS Reaal op 1 februari van dit jaar kondigde minister Jeroen Dijsselbloem al aan dat Property Finance apart zou worden gezet, als onderdeel van het herstructureringsplan voor het financiële concern. Uiteindelijk wordt SNS Reaal opgesplitst in een bank en een verzekeraar. De Europese Commissie heeft daar eerder deze maand mee ingestemd.

Bij Propertize werken momenteel bijna 200 mensen. Dat aantal zal geleidelijk afnemen naarmate de vastgoedportefeuille wordt afgebouwd.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore