Geld en Werk

Nieuw uniform Easyjet is uitgerust met wearables

02 december 2015 12:39 Aangepast: 02 december 2015 14:06
Zowel stewardessen als piloten dragen de nieuwe uniformen Beeld © EasyJet

Toen EasyJet 20 jaar geleden werd opgericht, had niemand gedacht dat stewardessen met piloten konden communiceren via hun kleding. Of dat het grondpersoneel op deze manier de luchtkwaliteit kon meten. Twee decennia later is het zover.

Het bedrijf start als eerste luchtvaartmaatschappij een proef met nieuwe uniformen waarin draagbare techniek in de stof verwerkt zit, zogenaamde 'wearables'.

De innovatieve technologie is al langer bekend, onder andere door Katy Perry die pakken van dezelfde ontwerper tijdens haar optredens droeg, maar tot nu toe blijft een echte doorbraak bij het grote publiek uit.

Thumbnail

Ingebouwde LED-lampen
Begin 2016 start EasyJet een proef om te zien of de technologie geschikt zou kunnen zijn voor de luchtvaart. De ontwerpen moeten volgens de maatschappij 'de veiligheid voor passagiers en communicatie met de passagiers verbeteren'.

Piloten en stewardessen kunnen daarom voortaan via een ingebouwde microfoon in hun kleding communiceren. Daarnaast bevat deze verschillende soorten LED-lampen, die onder andere het vluchtnummer aangeven, maar ook passagiers de weg kunnen wijzen in het donker. 

Thumbnail

Laserstralen
Het grondpersoneel, dat vaak zijn handen vol heeft met gereedschap of andere spullen, hoeft voortaan niet meer bij te schijnen met een lamp, want die zit gewoon in hun pak. Ook bevat deze camera's en microfoons. De kleding kan zelfs laserstralen op de grond projecteren, zodat de werknemers beter zichtbaar zijn voor andere collega's.

Thumbnail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore