Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Half miljoen aan vertrekregelingen bij woningcorporatie Ymere

Nieuwe woningen moeten de druk in het middensegment verlichten

Ymere, een van de grootste woningcorporaties van Nederland, is een half miljoen euro kwijt aan vertrekregelingen voor drie ex-managers. Dat blijkt uit het jaarverslag van de corporatie.

Een business controller ontving een ontslagpremie van 223.000 euro. Een assistent procesmanager kreeg bijna 191.000 euro mee. Hun functies vervielen als gevolg van een reorganisatie. Ymere verklaart de hoogte van de vertrekpremies uit de lengte van hun dienstverband.

Adviseur

Naast de twee ontslagvergoedingen was Ymere ook nog ruim een ton kwijt aan het doorbetalen van voormalig directeur Maatschappelijke Projecten Pieter de Jong als ‘adviseur’. De Jong ontving voor een half dienstverband als adviseur een vergoeding van 109.000 euro.

Samen kostten de vertrekregelingen de corporatie ruim een half miljoen. Ymere kwam afgelopen jaren herhaaldelijk in het nieuws met afscheidspremies. Vorig jaar werd bekend dat de corporatie zeven ton kwijt was aan twee ontslagen directeuren. Een jaar eerder bleek Ymere een half miljoen te hebben betaald aan drie ex-bestuurders.

Met een bestand van ruim 75.000 zelfstandige woningen in Noord-Holland behoort Ymere tot de grootste woningcorporaties van Nederland. Ymere boekte vorig jaar een huuromzet van 537 miljoen euro.