Geld en Werk

Enorme vertrekpremies bij corporatie De Alliantie

30 mei 2017 11:40 Aangepast: 28 juli 2017 00:00
Een straat met huurhuizen. Beeld © ANP

De Alliantie, een van de grootste woningcorporaties van Nederland, heeft bijna een half miljoen euro betaald aan vertrekregelingen voor twee ex-managers. Een bestuurder die vorig jaar overstapte naar een andere corporatie, kreeg opmerkelijk genoeg ook een afkoopsom.

Dat blijkt uit het gisteren verschenen jaarverslag van De Alliantie. Een projectleider ontving een ontslagpremie van 252.000 euro. Een manager sector beheer kreeg bijna 245.000 euro mee. De twee moesten als gevolg van een reorganisatie vertrekken.

Volgens De Alliantie zijn de afkoopsommen zo hoog, omdat de ex-werknemers respectievelijk 26 en 27 jaar voor de corporatie werkten, op leeftijd zijn en een relatief goed salaris verdienden.

Afkoopsom voor overgestapte bestuurder

Opmerkelijk is ook de ontslagpremie aan voormalig financieel bestuurder Arnold Pureveen. Eind april werd bekend dat Pureveen per 1 augustus bestuurder van corporatie Woonzorg Nederland zou worden. Uit het jaarverslag blijkt dat hij desondanks een vertrekpremie van 75.000 euro meekreeg.

Volgens De Alliantie kreeg Pureveen de afkoopsom omdat hij afscheid moest nemen van de corporatie voordat hij een nieuwe baan vond. "Die beslissing is genomen met wederzijds goedvinden", aldus woordvoerster Patrizia De Chiara. Waarom de tweede man van de huurwoningengigant na een dienstverband van 15 jaar moest vertrekken, wil de corporatie niet zeggen. "Dat is iets tussen De Alliantie en de heer Pureveen."

Met een bestand van 53.000 zelfstandige woningen in de Randstad behoort De Alliantie tot de grootste woningcorporaties van Nederland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore