Ga naar de inhoud
Geld en Werk

86 procent van onze streamingmarkt is in handen van Spotify

Beeld © ANP

Spotify heeft meer dan 80 procent van de streamingmarkt in Nederland in handen. Apple en Deezer volgen op grote afstand.

Apple Music had in december 2015 in ons land een marktaandeel van 9 procent, gevolgd door Deezer (8 procent), Google Play Music (6 procent), Napster (3 procent) en Playstation Music (2 procent). De hd-streamingdienst Tidal van Jay-Z staat in ons land nog op nul procent.

Komst Apple Music
Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GFK die Spotify-manager Will Page vrijdag naar buiten heeft gebracht tijdens een conferentie in Amsterdam. Sinds de komst van Apple Music in de zomer van 2015 is Spotify nog maar 2 procent marktaandeel kwijtgeraakt.

Het aantal gebruikers van muziekstreamingdiensten blijft nog groeien. In december 2015 zei 38 procent van de Nederlanders een muziekdienst te gebruiken, een jaar eerder was dat nog 35 procent.

Muziekbusiness doet het goed
Uit de cijfers blijkt ook dat het goed gaat met de Nederlandse muziekmarkt als geheel. De omzet uit opgenomen muziek steeg afgelopen jaar met 11 procent, die uit live optredens nam zelfs met 14 procent toe.