Geld en Werk

Omzet Coolblue schiet omhoog naar half miljard

14 januari 2016 08:31 Aangepast: 03 augustus 2017 19:40
In de afgelopen 10 jaar is de omzet van het bedrijf verzestienvoudigd

Webwinkel Coolblue verdiende in 2015 een indrukwekkende 555 miljoen euro, dat is 54 procent meer dan in 2014. Het bedrijf groeit al jaren keihard: afgelopen tien jaar verzestienvoudigde de webgigant in omzet.

De stijging van afgelopen jaar komt doordat het Rotterdamse bedrijf veel nieuwe consumenten wist te bereiken en bestaande klanten vaker terugkwamen, vertelt directeur Pieter Zwart in een filmpje. "Daarnaast hebben mensen ons ook vaker aangeraden aan vrienden en familie."

Het bedrijf opende in juni ook een nieuw magazijn van 22.000 m2 in Tilburg. Dat zorgde ervoor dat Coolblue het assortiment fors kon uitbreiden. Afgelopen maanden zijn webshops op het gebied van koken, speelgoed en outdoor toegevoegd. 

Thumbnail

Grootse plannen
In 2016 zijn er 'grootse plannen', maar meer wil hij nog niet vertellen. Wel gaat het bedrijf twee nieuwe winkels openen én duizend nieuwe werknemers aannemen. In 2015 creëerde Coolblue ook al 578 nieuwe banen. In de video doet Zwart een oproep om te solliciteren, want 'wij zijn een enorm leuk bedrijf', benadrukt hij.

De feestjes zien er in elk geval goed uit:

In december hield het bedrijf nog een originele persconferentie over een eventuele overname, maar dat bleek een PR-stunt te zijn rondom Sinterklaas. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore