Geld en Werk

HAL neemt fors belang in Coolblue

31 maart 2016 19:38 Aangepast: 31 juli 2017 23:00
Beeld © ANP

Investeringsmaatschappij HAL Holding heeft een belang genomen van 20 procent in de webwinkelbedrijf Coolblue. Dat meldden de Rotterdamse investeerder en de succesvolle pakjesbezorger zonder financiële details te gegeven.

Coolblue, dat naast de webshops ook zeven fysieke winkels heeft, timmert al jaren stevig aan de weg. In 2015 behaalde het bedrijf, dat met name consumentenelektronica en witgoed verkoopt, een omzet van 555 miljoen euro. Dat was ruim de helft meer dan een jaar eerder. Dit jaar verwacht het bedrijf een nog wat sterkere groei, gebaseerd op de sterke verkopen in het eerste kwartaal. ,,We hebben de groei in het eerste kwartaal zien versnellen'', aldus Coolblue-baas Pieter Zwart.

"Coolblue bestaat al 16 jaar en is al 16 jaar winstgevend, maar heeft vandaag z'n jawoord gegeven aan HAL." Zwart haalt in een speech voor z'n personeel HAL binnen als vierde aandeelhouder, naast de drie oprichters. Hij heeft HAL zelf binnengehaald als investeerder. Binnen een kwartier na een eerste telefoontje zat hij op de koffie bij HAL. Zwart is er trots op:

HAL is een zeer succesvolle investeerder, ooit begonnen met de verkoop van de schepen van de Holland Amerika Line. HAL is 5,5 miljard euro waard. Het afgelopen jaar werd 630 miljoen euro winst gemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore