Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Cubaanse Airbnb's nu open voor iedereen

21 maart 2016 10:45 Aangepast: 01 augustus 2017 01:30

Sinds april mochten Amerikanen al in Cubaanse Airbnb's verblijven. Nu mag Airbnb van de Amerikaanse overheid gasten van alle nationaliteiten onderbrengen.

Het grote nieuws vandaag is natuurlijk dat president Barack Obama als eerste Amerikaanse president sinds 1982 Cuba bezoekt. Dat neemt niet weg dat voor veel Cubanen het bericht dat Airbnb nu ook de deuren voor andere nationaliteiten mag openen, veel groter nieuws is.

Sinds april heeft Airbnb toestemming van de Amerikaanse overheid om in Cuba te opereren. Cubaanse huiseigenaren mogen sindsdien hun huis verhuren, maar alleen aan Amerikaanse Airbnb-gasten.

Alternatief voor overheidshotels
Dat heeft Cuba en een aantal inwoners geen windeieren gelegd. Het aantal toeristen is sindsdien met 20 procent toegenomen. Niet verwonderlijk, want Airbnb biedt buitenlandse bezoekers een alternatief voor de hotels die worden gerund door de overheid. Deze hotels zijn berucht om hun slechte dienstverlening en onderhoud.

Cuba is ondertussen het snelst groeiende land voor Airbnb. Sinds april hebben 4000 huiseigenaren zich aangemeld. Dat zal alleen maar toenemen nu Airbnb nu ook andere nationaliteiten mag onderbrengen. Overigens mogen de hotelketens Starwood en Mariott nu ook aan de slag in Cuba.

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 21.30 uur Bright TV op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore