Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

'Airbnb belt met Amsterdammers: verhuur je huis'

23 oktober 2015 19:52 Aangepast: 13 november 2015 16:39
Deze Airbnb-woning heeft niets te maken met de controles. Beeld © RTL Z

De vraag op Airbnb naar huizen in Amsterdam is zo groot dat de site actief Amsterdammers benadert om hun huis te huur te zetten.

Volgens Het Parool worden huizenbezitters in de hoofdstad vanuit het Londense hoofdkantoor van Airbnb gebeld of ze geen zin hebben om te verhuren. Ook wordt er geadverteerd in bus- en tramhokjes. Degenen die gebeld worden zijn Amsterdammers die ooit hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn om hun woning te verhuren.

Airbnb is een platform waarmee particulieren hun huis kunnen verhuren. Het is nu al het grootste 'hotel' van Nederland. Hoteliers vinden Airbnb een bedreiging, maar sommige gemeenten hebben Airbnb geaccepteerd. Zo int Airbnb voor de gemeente Amsterdam de toeristenbelasting.

Over heel 2015 is de omzet van Airbnb in Amsterdam 100 miljoen euro. Daarvan draagt het 5,5 miljoen euro toeristenbelasting af aan de gemeente Amsterdam. Gasten betalen 5 procent toeristenbelasting op alle boekingen van Amsterdamse accommodaties. Airbnb maakt dit bedrag, anoniem, over naar de gemeente.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore