Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Personeel Perry Sport zit nog weken zonder salaris

Het personeel van het failliete Unlimited Sports Group, waaronder Perry Sport en Aktiesport vallen, krijgt de komende weken geen geld. De banken hebben de rekeningen bevroren op de dag voordat de salarissen zouden worden uitbetaald.

Dat maakten de curatoren vandaag bekend. Bij een faillissement betaalt uitkeringsinstantie UWV normaal gesproken nog zes weken de salarissen, maar dat kan in dit geval nog enkele weken op zich laten wachten. "Wel zal het UWV trachten zo snel mogelijk tot uitkering over te gaan.”

De winkels van de keten blijven voorlopig gewoon open, het personeel werkt nu dus door zonder daarvoor betaald te krijgen.

11 maart geld
Volgens woordvoerder Robbert Coops van USG is er gisteren overleg geweest met de vakbonden over de uitbetaling van de lonen. Het personeel had eigenlijk afgelopen maandag zijn salaris moeten krijgen, maar dat wordt uiterlijk 10 of 11 maart, volgens Coops. Personeel dat hierdoor in acute betalingsproblemen komt, kan contact opnemen met de afdeling Human Resources voor een regeling.

Bij USG werken in Nederland zo'n 2200 medewerkers. Het is opmerkelijk dat de overname van salarissen bij USG zo lastig verloopt. Bij het mega-faillissement van V&D kregen de medewerkers meteen hun salaris doorbetaald door het UWV.

Verkoop begonnen
De curatoren brachten ook naar buiten dat het verkoopproces nu echt van start is gegaan. Van vrijwel alle bedrijven die onder de paraplu van USG hangen is het faillissement nu officieel uitgesproken. In totaal hebben zich 20 partijen gemeld die geïnteresseerd zijn in (delen van) het bedrijf. Daarvan waren negen partijen serieus genoeg om vertrouwelijk de boeken in te mogen zien. Hoeveel van hen ook daadwerkelijk een bod heeft uitgebracht is niet bekend gemaakt.

Als het aan de curatoren ligt worden zoveel mogelijk winkels in één pakket verkocht.