Geld en Werk

Zo wil Asscher vijftigplussers weer aan het werk helpen

07 juni 2016 18:00 Aangepast: 08 juni 2016 06:44
Beeld © iStock

De werkloosheid in Nederland neemt al een tijdje af, maar vijftigplussers blijven het moeilijk hebben. Minister Asscher presenteert daarom vandaag het actieplan Perspectief voor vijftigplussers.

Vijftigplussers zijn gezonder, leven langer en werken langer dan vroeger, maar hebben twee keer zoveel kans om langdurig werkloos te blijven als ze eenmaal hun baan verliezen. Dat ze veel werk- en levenservaring hebben, lijkt bijna geen verschil te maken.

Oorzaak is een imagoprobleem van vijftigplussers: werkgevers zien veel obstakels bij het aannemen van oudere werknemers. Vijftigplussers worden - meestal onterecht - gezien als duur en minder productief, en de angst leeft dat ze vaker ziek zijn. 

Drempels wegnemen

Het actieplan 'Perspectief voor vijftigplussers' dat minister Asscher vandaag presenteert, moet daar een einde aan maken. "We hebben in Nederland zoveel mensen die heel veel kunnen, maar te lang aan de kant staan omdat ze 50-plus zijn. We moeten daar wat aan doen, we hebben die mensen heel hard nodig", licht Asscher toe. "Ik weet zeker dat ook in bedrijven - dat hoor ik terug - als ze iemand van 50-plus in dienst hebben genomen, het fantastisch blijkt te gaan."

Het plan moet volgend jaar ingaan, en zal lopen tot 2018. Er is 68 miljoen euro voor het plan beschikbaar gesteld.

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

  • Er moet een positiever beeld komen van vijftigplussers op de werkvloer, daarvoor wordt een campagne gelanceerd, o.a. met oud-voetballer John de Wolf (54) als boegbeeld.
  • Er komt intensieve ondersteuning door het UWV voor oudere werklozen, bijvoorbeeld met begeleiding door klantmanagers, netwerktrainingen en scholing.
  • Het moet aantrekkelijker worden om vijftigplussers in dienst te nemen, daarom wordt de leeftijdsgrens van de no-risk polis verlaagd naar 56 jaar. De overheid staat dan garant als een oudere werknemer langdurig ziek wordt; een werkgever hoeft dan niet twee jaar loon door te betalen bij ziekte.
  • Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt moet beter aan elkaar gematcht worden; mkb-bedrijven worden hierin ondersteund. Daar kunnen onder meer speeddating en proefplaatsingen voor worden ingezet.
  • Er komt advisering voor een tweede loopbaan voor mensen in bepaalde beroepen. Denk vooral aan mensen in fysiek zware beroepen, zoals stratenmakers; dat beroep kun je niet je hele leven uitvoeren.
  • Er moeten extra banen voor vijftigplussers komen die bedrijven wel nodig hebben, maar die werkgevers op dit moment niet vullen omdat ze huiverig zijn om mensen aan te nemen. 
`