Geld en Werk

Tim Cook aast op 100.000 iOS-ontwikkelaars in Nederland

02 februari 2016 10:01 Aangepast: 01 augustus 2017 14:00
Op dit moment zijn er zo'n 20.000 Nederlandse ontwikkelaars Beeld © Getty

Apple wil het aantal Nederlandse iOS-ontwikkelaars uitbreiden van 20.000 naar 100.000. Dat zegt Tim Cook, ceo van Apple, tegen RTL Z.

Cook zegt ook dat hij eind mei naar Nederland komt voor Startup Fest Europe. Op dit moment brengt premier Mark Rutte een werkbezoek aan Silicon Valley.

De premier bezoekt in Silicon Valley verschillende grote technologiebedrijven en start-ups. Tijdens Rutte's eerste live-uitzending op Facebook - uiteraard in het hoofdgebouw van Facebook - noemt de premier de dag 'ongelofelijk inspirerend'. 

Wat bespreken ze eigenlijk?
Eerder vandaag was ook de Tesla Fremont Fabriek aan de beurt. Een ritje met de elektrische wagen beviel Rutte in elk geval goed. "Ik ben wel een beetje hard gegaan volgens mij, ik ben ook VVD'er hé, dat mag", antwoordde Rutte nadat hij uit de auto stapte.

Bij Apple lijken er in de eerste paar minuten vooral veel beleefdheden te worden uitgewisseld tussen de premier en Cook, blijkt uit het Periscopeverslag van Doggen bij Apple. Zo wordt vriendelijk aangestipt dat de verlichting in de ruimte gemaakt is door Philips en wordt de schoonheid van Den Haag geprezen.

Opvallend was het gesprek over de nieuwste gadgets. "Een iPad Pro, wat is het verschil? Hij is een beetje groter he?", vroeg premier Mark Rutte aan Tim Cook. "Hij is gigantisch", antwoordde de ceo van Apple. De Periscope is nog tot dinsdag 21.00 uur te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore