Geld en Werk

Treuzelaars krijgen iets meer tijd voor belastingaangifte

31 maart 2016 11:16 Aangepast: 31 juli 2017 23:00

Mensen die hun belastingaangifte nog moeten doen, krijgen iets meer tijd. Wie de komende dagen aangifte doet, krijgt ook nog voor 1 juli bericht.

Vanavond zou de eerste deadline verstrijken, maar Wiebes rekt die termijn op tot 4 april. De aangifteperiode loopt nog tot 1 mei, maar wie na 4 april pas in actie komt, heeft geen garantie wanneer de Belastingdienst uitsluitsel geeft. Vooral voor mensen die geld terugkrijgen, is het daarom aantrekkelijk om op tijd aangifte te doen.

Tot en met gisteren hebben bijna 6 miljoen mensen aangifte gedaan, meldt de Belastingdienst zelf. In totaal moeten zo'n 8 miljoen Nederlanders aangifte doen, daarvan is ongeveer 1,2 miljoen ondernemers. 

Voor de zomer afgehandeld
Vorig jaar was de site van de Belastingdienst soms lastig bereikbaar. Om te voorkomen dat de site van de Belastingdienst vanavond kort voor de eerste deadline van 1 april weer overbelast zou raken, drongen verschillende partijen in de Tweede Kamer erop aan belastingplichtigen iets meer tijd te geven. Wiebes belooft daarom dat alle aangiften die komende dagen nog worden ingediend, ook nog voor de zomer zullen worden afgehandeld. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van