Geld en Werk

'Dirk Scheringa over 3 maanden naar beurs'

13 mei 2014 21:54 Aangepast: 06 september 2015 14:43

Dirk Scheringa denkt over drie maanden zijn bedrijf CS Factoring via een zogeheten omgekeerde overname naar de beurs te brengen. Dat meldde dinsdag de zakenwebsite Follow The Money.

Scheringa heeft al een principe-afspraak bereikt met advocaat Adriaan de Gier, de beoogde grootaandeelhouder van de lege beurshuls Lavide. Dat bevestigen de partijen aan Follow The Money. ,,De achterliggende gedachte is dat we via de beurs meer en goedkopere funding kunnen aantrekken'', aldus Scheringa.

De plannen voor een beursgang via Lavide werden eerder dit jaar bekend. Toen was het nog niet duidelijk op welke termijn dat voornemen gerealiseerd zou kunnen worden. Nu denkt Scheringa nog voor het najaar eigenaar te zijn van een beursgenoteerde onderneming.

Lager bedrag

Het bedrijf van Scheringa, oprichter en voormalig topman van de in 2009 omgevallen DSB Bank, neemt openstaande facturen over voor een lager bedrag dan de factuur vermeldt. Als het lukt de rekening alsnog te innen, is het verschil de winst voor de onderneming.

De beursgang van CS Factoring kwam de afgelopen tijd dichterbij, nadat grootaandeelhouder Value8 van Peter Paul de Vries zich in februari uit de beurshuls had teruggetrokken. De Vries was in conflict geraakt met De Gier en verzette zich enige tijd tegen de plannen van de advocaat om met Scheringa in zee te gaan. Aandeelhouders van Lavide moeten op 15 mei overigens nog stemmen over onder meer de nieuwe bestemming van het beursfonds.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore