Geld en Werk

KvK trekt stekker uit onlineplatform voor ondernemers

09 november 2015 10:58 Aangepast: 09 november 2015 12:17

De Kamer van Koophandel stopt eind dit jaar met ondernemersplatform Hallo!. Dat dit besluit samenvalt met een advertentie voor valse paspoorten, waar De Telegraaf over schrijft, is een "ongelukkige samenloop van omstandigheden", zegt een woordvoerder tegen RTL Z.

Gisteren schreef De Telegraaf over valse paspoorten die via de KvK-website besteld konden worden. De krant ontdekte dat iemand vanuit Kameroen voor 1600 euro beloofde een "hoogwaardig" paspoort te maken. Ook adverteerde de man met het maken van rijbewijzen en schooldiploma's. De advertentie is inmiddels offline gehaald door de KvK

Volgens een woordvoerder is "er een intern traject" aan het besluit om met de site te stoppen vooraf gegaan. Dat besluit is vervolgens op 19 oktober door de Raad van Bestuur genomen, omdat er te weinig gebruikers waren in verhouding tot de moeite die het kostte om de site up-to-date te houden. 

Gebruikers van Hallo! worden doorverwezen naar de vergelijkbare site higherlevel.nl, die gefinancierd wordt door het ministerie van Economische Zaken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore