Geld en Werk

Denkvermogen gaat achteruit door saaie en vieze werkplek

21 juni 2016 15:12 Aangepast: 31 juli 2017 04:00
Een weinig inspirerende werkplek

Ons denkvermogen wordt beïnvloed door hoe schoon en stimulerend onze werkomgeving is. Hoe viezer de werkplek en onuitdagender het werk, hoe slechter je denkkracht.

Wetenschappers van de Florida State Universiteit ondervroegen 5000 personen. Er werd rekening gehouden met wat voor werkplek ze hadden. Vervolgens werd gekeken hoe goed ze taken uitvoerden, hun tijd indeelden en zich concentreerden. Ook werd ze gevraagd te vertellen over eerdere ervaringen.

De onderzoekers concluderen dat de werknemers die nieuwe dingen leerden en verschillende uitdagingen aangingen een beter denkvermogen ontwikkelden. Dat geldt vooral voor vrouwen.

Schimmel en lawaai

Verder blijkt dat het denkvermogen achteruitgaat van mannen en vrouwen die een baan hebben die ze blootstelt aan viezigheid. Vooral chemicaliën, schimmel en te veel lawaai zorgen daar voor.

De onderzoekers onderstrepen het belang van het betrekken van werknemers bij beslissingen van het bedrijf. En hoewel afnemend denkvermogen hoort bij ouder worden, zijn mensen gebaat bij het stimuleren van het denken en bij een schone werkomgeving.

Meer op rtlnieuws.nl:
We gaan weer meer op reis, met dank aan het vakantiegeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore