Geld en Werk

Dixons gaat alleen verder als webwinkel

29 februari 2016 15:57 Aangepast: 01 augustus 2017 06:30
Beeld © ANP

De doorstart van de fysieke winkels van Dixons is mislukt. De elektronicaketen sluit de deuren en gaat verder als webwinkel.

Volgens de website van de keten heeft Dixons op dit moment nog 30 filialen. Een aantal van de fysieke winkels zullen doorgaan onder de vlag van Phone House, iCentre of MyCom, laat eigenaar Relevant Holdings weten. 

Werknemers
In totaal werken er 150 werknemers in de fysieke winkels, zij kregen het nieuws vandaag te horen. Verwacht wordt dat ze terecht kunnen in een van de andere winkelketens van de holding.

"Zij vormen ons werkkapitaal en zijn goed opgeleid en gemotiveerd, dus we willen ze helemaal niet kwijt. Er zijn momenteel 100 vacatures bij Relevant Holdings, dus we verwachten dat we iets passends kunnen vinden", laat een woordvoerder weten.

Webshop
Relevant Holdings kocht Dixons eind vorig jaar, nadat de keten in oktober failliet werd verklaard. Volgens de nieuwe eigenaar biedt een webshop de beste perspectieven voor de keten.

"Al lopende de wedstrijd is gebleken dat dit het beste blijkt", zegt de woordvoerder. Ze geeft aan dat het assortiment in de webwinkel uitgebreid zal worden, maar over de precieze vorm wordt komende tijd pas meer duidelijk. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore