Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Microsoft koopt Swiftkey, investeert in kunstmatige intelligentie

Beeld © Swiftkey

Microsofts aankoop van het Britse Swiftkey, dat een slim toetsenbord maakt, wijst erop dat het bedrijf kunstmatige intelligentie steeds serieuzer neemt.

Swiftkey maakt een swipe-toetsenbord voor Android en iOS. In plaats van tekst in te tikken veeg je over het toetsenbord om tekst in te voeren. De kunstmatige intelligentie in de app zorgt ervoor dat het steeds beter wordt in het voorspellen van wat je wilt zeggen, waardoor je uiteindelijk een stuk sneller kan typen. 

De deal werd vandaag aangekondigd. Een prijs wordt niet genoemd maar volgens de Financial Times wordt er 250 miljoen dollar (een slordige 230 miljoen euro) uitgetrokken voor het Londense bedrijf.

Integratie in Word Flow
Microsoft heeft zelf ook al een swipe-toetsenbord, Word Flow, dat onlangs ook werd uitgebracht voor iOS. Het plan is om de Swiftkey-technologie in de komende maanden te integreren in Word Flow.

Swiftkey zal niet verdwijnen en blijft gratis beschikbaar voor iOS en Android, beloven de oprichters van het bedrijf.  

Meer overnames
De overname toont ook aan dat Microsoft bereid is te betalen voor een betere aanwezigheid op mobiele apparaten, ook op die van de concurrentie. 

Recent nam Microsoft bijvoorbeeld e-mailprogramma Acompli over, tegenwoordig de drijvende kracht achter de Outlook app voor iOS en Android. Ook kocht het de kalenderapp Sunrise en Wunderlist, een app om takenlijstjes bij te houden.