Geld en Werk

Volgens de millennial zijn bedrijven te veel op zichzelf gericht

17 augustus 2015 16:15 Aangepast: 06 september 2015 16:41

Jonge professionals vinden dat bedrijven veel te veel met zichzelf bezig zijn en te weinig met hun bijdrage aan de wereld. Deloitte vroeg 7800 hoogopgeleide millennials (geboren na 1982) uit 29 landen naar hun visie op leiderschap.

En bedrijven komen er niet zo positief vanaf. Ook opvallend: millennials in ontwikkelde landen, zoals Nederland, willen minder graag de baas worden dan hun generatiegenoten in opkomende landen.

Herkenbaar? Zo kijken millennials aan tegen hun werk en leiderschap:

De meeste bedrijven zijn egoïstisch
Bedrijven zijn vooral met zichzelf bezig, zegt de millennial. 75 procent vindt dat bedrijven vooral gefocust zijn op hun eigen agenda en niet op het verbeteren van de maatschappij. Er kan gelukkig nog wel een complimentje vanaf: hoewel bedrijven hun prioriteiten niet helemaal op een rijtje hebben, hebben ze wel een positief effect op de maatschappij, vindt 73 procent.

Ik werk hier vanwege het doel van het bedrijf 
Zestig procent zit bij zijn huidige werkgever vanwege het doel van het bedrijf. Ben je een socialmedia-junkie, dan heb je dat nog sterker dan generatiegenoten.

Van mijn skills wordt onvoldoende gebruik gemaakt
De baas ziet de millennial niet echt staan. Slechts 28 procent vindt dat zijn huidige werkgever volledig gebruik maakt van zijn capaciteiten. Maar de meeste millennials zijn optimistisch en verwachten dat daar in de toekomst verandering in komt. 

Ik hoeft niet per se de baas te worden
38 procent van de respondenten in ontwikkelde landen willen de baas worden of in het bestuur van een bedrijf. In de opkomende landen, zoals China en India, lijken de millennials een stuk ambitieuzer: daar wil 65 procent een bestuurlijke functie bemachtigen.  

Ik werk het liefst niet bij een multinational
Slechts 35 procent van de jonge professionals in ontwikkelde landen wil bij een multinational werken, tegenover 51 procent van de millennials in de opkomende landen.

Een eigen bedrijf? Nah.
Zelf een bedrijf starten is ook eerder in trek in landen zoals Brazilie en China. In opkomende landen wil 22 procent met zijn eigen business beginnen, tegenover 11 procent in het Westen.

 
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van