Geld en Werk

Jip en Janneke niet langer heilig voor Hema

16 november 2015 20:54 Aangepast: 17 november 2015 10:02
'Kinderen hebben tegenwoordig ook andere helden' Beeld © ANP

Hema speelt met gedachte om naast Jip en Janneke, ook andere stripfiguren te adopteren. De winkelketen biedt al jaren producten aan met daarop de kinderhelden van Annie M.G. Schmidt en tekenaar Fiep Westendorp, maar die exclusiviteit is niet langer heilig.

"Kinderen hebben tegenwoordig ook andere helden en we denken erover na om andere samenwerkingsverbanden aan te gaan", bevestigt de woordvoerder.  Hij noemt als voorbeeld de stripfiguren Maja de Bij en de Minions, maar benadrukt dat er nog geen concrete plannen zijn.

De twee zwart-witvriendjes en hun hondje Takkie zullen niet uit het assortiment verdwijnen. Het bedrijf snuffelt al langer aan de mogelijkheden om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, zo ligt sinds oktober het hippe fashionmerk Fab in de winkel. Nieuwe producten moeten wel passen bij het imago van de keten. Het bedrijf staat bekend om zijn kleurrijke, vrolijke en simpele design.

Verlies
Er is Hema alles aan gelegen om de resultaten te verbeteren. Over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar schreef het bedrijf rode cijfers. Hema is nog altijd bezig oude voorraden op te ruimen en verkoopt daardoor veel artikelen met flinke korting. Ook verkoopt het concern minder kleding, waar een relatief hoge marge op zit. Dat heeft zijn weerslag op de winstgevendheid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore